Sverige mot botten


En fembarnfamilj söker bostadsbidrag på försäkringskassan. Ni kan få tio kronor. Men om ni skiljer er kan ni få flera tusen.

Det var för 20-30 år sedan. Tyvärr är det samma sak idag. Det har vissa invandrargrupper upptäckt. De skiljer sig och lever sen bättre på bidrag än om båda skulle stressa och jobba. Systemfel! Och ingen regering kan eller vill åtgärda detta. Vi går mot botten.

Annonser

3 svar

  1. Om inteligensen är på topp och man håller korpgluggarna öppna så upptäcker man även att det finns svennar bland bidragsfuskarna. Men man ser det man vill se kära du.Du vet villa volvo och vovve kostar en slant!

  2. Det är en väl ingrodd myt att man kan få mer i bidrag än vad man får om man arbetar.Men däremot är det inget nytt att man hotar familjer med att tvinga dem att splittras för att de skall slippa hamna på gatan med sina minderåriga barn, och använder minst sagt konstiga kriterier när man räknar ut i första hand socialbidrag.Jag vet folk som hyrt rum av sina föräldrar efter att de fyllt 30 år, och att socialen då räknar barnen som gifta med föräldrarna vilket innebär att hyran de skall betala räknas bort i bidraget eftersom det då blir en inkomst.Men det finns hur många exempel som helst på riktigt korkade och motsägelsefulla argument för att stoppa just dessa bidrag, och ju dummare argument tjänstemannen kan komma på, desto högre status får han bland sina medarbetare…ofta så leder det till desperata handlingar (vissa som ALDRIG förr skulle kunna tänka sig att ens palla äpple i en trädgård, hamnar i belastningsregistret på detta viset).På det viset sparar samhället in en försörjning, men vad den besparingen kostar i form av andra insatser är det ingen som ens tänker på.

  3. svar till Pachouli:Ja man ser det man vill se, jag var en dag ute och tog en öl på en servering och där mötte jag en kille som jag snackade med.Jag nämnde att jag en gång fått socialbidrag för flera år sedan, killen blev rasande eftersom han hade eget företag och hade kämpat hela sitt liv.Han gick på som en ångvält om parasiter och allt löst folk som kostar pengar, men när jag talade om att jag också jobbat men ALDRIG tjänat EN enda krona svart, eftersom jag inte vill ta jobbet ifrån folk som betalar skatt eftersom det urholkar statskassan mycket mer än några tior till en kaka bröd….och fortsatte med att jag aldrig gjort några tveksamma skatteavdrag, varpå jag frågade hur mycket han trodde att han kan ha tjänat svart, och hur många avdrag han gjort som han var tveksam till, då blev han nästan våldsam men han svarade inte.Om han inte tagit jobben ifrån någon som inte skattefuskat, då hade det blivit pengar över till bidrag åt ivarjefall EN person som verkligen behövde det…och troligtvis hade det blivit pengar över, men inte springer jag runt och hatar svartjobbare för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: