(S)veket mot familjen


På Erlanders tid förde sossarna en familjevänlig familjepolitik. Den vanliga arbetaren kunde försörja sin familj på sin enda lön. Inte för att han tjänade mer än nu, utan för att han fick göra AVDRAG på skatten för alla han försörjde. Det svenska folkhemmet blomstrade. Gårdarna kryllade av barn. Mammorna var hemma. Grannarna kände varandra. När papporna kom hem kunde de ägna all tid åt barnen, eftersom hushållsarbetet redan var klart.

Då hade föräldrarna valfrihet och mycket mer tid för barnen och det var lugn och ro. Sverige var en idyll.

Men detta skulle krossas. S-kvinnorna hade slipat yxan. I början på 70-talet gav man ut skriften ”Familjen i framtiden – en socialistisk familjepolitik”. Där slogs fast att samhället – inte föräldrarna – skulle vårda, fostra och försörja barnen. Vård av egna barn skulle ses som ett dekadent överklassnöje, ett svek mot socialismen.

För – och det sades utan skam – samhällsvården av alla barn hade ett ”gott” syfte: DET SOCIALISTISKA SAMHÄLLET. Sossekvinnornas inspiratör var Aleksandra Kollontaj. (Hon som sade att socialismen inte skulle slita spädbarnen från mödrarnas bröst. Man skulle vänta tills amningen var klar. Så ”god” är socialismen.)

Politikerna genomförde s-kvinnornas krav. Den rättvisa familjebeskattningen slopades. Istället infördes ungkarlsbeskattning även för familjeförsörjarna. Samma hårda beskattning oavsett om en eller tio skulle leva på lönen.

Dagis blev ett ekonomiskt tvång, utom för de rikaste. Det kallades ”valfrihet”. Det kallas fortfarande valfrihet.

De som ”väljer” dagisomsorgen får tillbaka sina skattepengar med råge, 100 000 kr per barn på dagis. De som vill ta hand om barnen själva får inte ett öre. Men de får betala dagisfamiljernas omsorg.

DETTA ÄR EN GIGANTISK ORÄTTVISA. Sossarna svek sina gammelsossar och familjerna. Och de borgerliga rättade in sig i ledet och svek sina borgerliga, värdekonservativa, familjevänliga ideal de också.

Sveket mot familjerna var fullbordat.

Annonser

Ett svar

  1. det är nu bekräftat du är ett stort jävla pucko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: