Feminismens kvinnoförakt


Åsa Mattsson, feminist, ondgör sig över att hon, som är kvinna, får agera som värdinna när hon och mannen får gäster.

Hon menar att mannen behandlar henne som sitt tjänstehjon, när han pratar och dricker vin med gästerna, medan hon får servera maten och lägga barnen.

Istället för att vara stolt över sin kvinnliga förmåga att utföra det kvinnliga arbetet med hem och barn och kräva att detta uppvärderas, så gråter feministerna över att kvinnor tvingas utföra det värdelösa kvinnoarbetet.

Lösningen på jämställdheten är att UPPVÄRDERA det kvinnliga.

Kvinnor ska vara stolta över att de kan föda, amma och vårda barnen och kräva att det arbetet UPPVÄRDERAS.

Annonser

11 svar

 1. ”Istället för att vara stolt över sin kvinnliga förmåga att utföra det kvinnliga arbetet med hem och barn” är du oerhört puckad? så du tror det finns ”kvinnliga förmågor” som att ta hand om hem och barn? Du måste vara Kd:are eller SD:are.

 2. ”I ruinerna av det krossade folkhemmet växer vreden. En Gammelsosse, besviken på dagens Sverige.” nu ser jag du är fan i mig en helt jävla puckad SD:are

 3. Varför inte ge fan i att serva och koppla av på festen istället?Det gör jag..

 4. Jag skulle aldrig acceptera att agera värdinna för att jag är kvinna. Det vore naturligtvis fel. Jag och min man har alltid hjälpts åt med det. Och att hjälpas åt är ett måste för mig i ett förhållande!

 5. Jisses. Jag undrar varför hon gör det? Det är väl bara att låta bli?

 6. Vad har barnafödande med diskning att göra???? Ja, bara jag kan föda barn i vår familj – och amma – men vad jag vet är inte k*ken i vägen när det ska dammsugas, sopas, diskas, torkas av…. Han kan precis lika bra som jag och jag tycker inte att det är ett enda dugg roligare än vad han tycker 😦

 7. ”Lösningen på jämställdheten är att UPPVÄRDERA det kvinnliga.”Du har just nedvärderat både kvinnor och män, faktiskt..

 8. När mannen reparerar bilen, målar huset, lägger om taket, lägger nytt golv, hamrar och spikar och borrar, då gnäller han inte att kvinnan ska hjälpa till och göra hälften. Han gör mannens jobb utan gnäll. Varför ska kvinnan då gnälla att han ska göra hälften av hennes? SLUTA GNÄLLA och kräv att det kvinnliga uppvärderas! Sveriges kvinnor är lurade av de manshatande feministerna. Därför spricker så många äktenskap.

 9. MonicaVilken av artiklarn menade du? Fick inte fram ngn youtubefilm heller?Ang mannen och kvinnans roll så tycker jag det är upp till varje individ och varje familj hur man lägger upp jobbet hemma. Sk mansjobb som skötsel av bil osv är ju ngt som sker sporadiskt medan ska kvinnojobb sker dagligen ,dag in och dag ut, plus att de flesta kvinnor arbetar och bidrar lika mycket ekonomiskt.Själv så känner jag inte behov av att göra mer än min man hemma för att jag är kvinna. jag har ju ett arbete att sköta, och alla räkningar bidrar vi med tillsammans. Min man känner inte heller att inte vill ta del av de hushållsysslor som ändå måste göras varje dag. Ngn bil har vi inte. Det han gör som jag inte gör är att sätta upp bokhyllor, men det sker ju inte ens en gång per år. Jag sköter tvätten. Annars delar vi på hushållsysslorna ganska jämt. Vi gör det vi är bra på tror jag. Han sköter matlagningen, jag tvätten och jag torkar fönster. Dammsuga och skura golv gör vi båda två. Likaså handlar. Jag tror som sagt att varje familj måste hitta sin harmoni. Jag har varit gift en gång förut med en man som tyckte att kvinnans plats var i hemmet. Att han inte behövde göra mer än att sköta sitt arbete. Det äktenskapet höll inte. Jag var inte nöjd med det, och accepterar inte att både sköta ett heltidarbete och alla hushållsysslor.

 10. Sharia nu i UKhttp://www.timesonlin…

 11. Är du konservativ muslim? Det verkar så på dina åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: