Feminismen är människofientlig


Detta fina inlägg hittade jag på ”femininetik”:

”Några frågor beträffande feminism,

Under de senaste 30 åren har samhället förändras. Den feministiska rörelsen har fått en allt större roll. Idag finns det ett feministisk parti, det finns många organisationer i och utanför politiska partier osv.

Det jag funderar över är var och hur feminismen är på väg. Vad jag förstår så finns det en tanke att män och kvinnor ska vara detsamma, behandlas på samma sätt och ha samma rättigheter och skyldigheter i samhället. Är mannen idag en förebild för många av er, eftersom det är hans lön, karriär, arbete, ”frihet” som verkar vara normen hos många feminister?

Det jag funderar över är om samhället är på väg till något bättre eller om det idag håller på att förfalla? Min tro är att män och kvinnor är skapade olika och har olika skyldigheter och rättigheter inför varandra. Jag tror att mannen och kvinnan är skapade för varandra för att stärka varandra och hjälpas åt, bilda familj och på så sätt underlätta livets alla svårigheter. Om män och kvinnor har samma roll så kan det ofta bli konflikter, t.ex. om vem som ska göra vad? Livet är nog så komplicerat och det är svårt att klara av allt själv, speciellt om man har ansvar inför andra så som barn.

Samhällets förlorare må vara ensamstående kvinnor med barn. Det är just denna grupp som oftast är sjukskrivna och får vända på varenda krona och inte har tillräcklig ekonomi för att tillgodose sina barns behov. Mannen må vara en oansvarig individ många gånger.

Min tro är att ansvaret måste fördelas mellan könen och att utomäktenskapliga förbindelser inte borde finnas. Eftersom den stora smällen kommer att komma med alla oroliga barn som växer upp rotlösa i ett förvirrat samhälle där alla endast tänker på sig själva.

För 100 år sedan var det normalt att kvinnan var hemma och mannen försörjde familjen. Idag hör man att detta, med att kvinnan är hemmafru är lika med en kvinnofälla. Vad är mer viktigt arbete än att uppfostra sina barn, den kommande generationen och mänsklighetens framtid? Jag känner många kvinnor som bejakar detta och ser sig själva som sanna feminister.

Kritik mot mannens ansvar. Idag finns det män som inte alls bryr sig om sina barn, lämnar kvinnor för någon annan (detta händer även från kvinnans håll). Men hur oansvarligt är inte detta mot sina egna barn, att man bryter upp för sitt eget ego? Jag känner oro över framtiden, hur samhället faller samman på grund av dagens politik och feministiska front. Vad har då hänt från då till nu?

Beträffande arbete som arbetar vi idag mycket mer än förr. Om man slår samman hushållen så blir det inte ovanligt att familjen arbetar 80 timmar i veckan. Senare när föräldrarna kommer hem så finna fortfarande hushållsarbetet kvar, vilket många gånger hamnar på kvinnan? Våra barn lämnas bort till dagis där andra människor sköter uppfostran. Det blir enkelt att forma dem så som staten vill. Många föräldrar lägger idag ansvaret hos t.ex. skolan eller andra institutioner då barnen har hamnat på fel spår.

Jag tror att feminismens framgång beror på att staterna vill att människorna ska arbeta mer. Som tidigare sagts så blir den totala arbetstiden mer idag än vad det var för några årtionden. Staten får dessutom in mer skattepengar, vilket sugs upp i t.ex. statsskuldens räntor. Vi tappar kontrollen över våra egna liv och samhället blir mer och mer förslavade.”/ Dan

Jag kan bara hålla med. Feminismen är tragisk för oss alla.

Annonser

6 svar

  1. Jag brukar hålla med om det mesta du skriver, men här förstår jag dig inte alls. Alla män och alla kvinnor är inte på ett sätt. Man föds inte som duktig på vissa saker för att man är kvinna, det är jag ett bra exempel på. Jag kan det män förväntas kunna och känner ingen dragning eller glädje i att serva eller passa upp på min man bara för att jag är kvinna. Jag levde med en man som såg könsrolelrna som du och vi kunde inte leva tillsammans, för jag kräver samma frihet som den män åtnjuter varje dag. Frihet är luften jag andas. Jag vill kunna göra mina egna val och ta den riktining i livet som jag mår bra av, inte för att jag är man eller kvinna.För mig är det självklart att vara en bra mamma och ha en egen ekonomi, att vara fri.Jag har levt utomlands och sett otaliga kvinnor tvingas leva med män som misshandlar dem för att de som kvinnor inte har ett arbete som gör dem oberoende. Där de tillbringar den mesta tiden innanför hemmets väggar.För mig vore det en mardröm.

  2. Det verkar vara en medlem i Kristdemokraterna som snickrat ihop en artikel.Det luktar desperation…

  3. Det enda jag vill är att vården av egna barn ska uppvärderas och räknas som barnomsorg och att alla barn, hemma såväl som på dagis får sin omsorg subventionerad. Det kallas rättvisa.Orättvisa är att vissa barn får 100 000kr si subvention för sin omsorg medan andra får noll.Orättvisa är kvinnor måste byta barn med varandra för att det ska räknas som arbete.

  4. MonicaJag håller med så till pass att jag tycker det är grymt fel att sätta riktigt små barn på dagis. Vi har inte gjort det. Vi har arbetat omlott för att någon av oss alltid har funnits hemma, tills barnen kommit upp till en ålder vi tycker det är ok att de går på dagis, sex timmar 4-5 ggr i veckan.Men jag ser detm som båda föräldrarnas ansvar. När barnet är mycket litet så är det nog mamman (om hon mår bra osv) som är till för att vara med barnet (hon har ju maten), men annars så ser jag att pappor är lika kapabla att ta hand om sin avkomma.

  5. Varför foluserar du så mycket på just mamman?Två föräldrar med lika stort ansvar gör vad som är bäst för familjen.Att fokusera på mamman som en hemmafru hjälper ju inte precis valfriheten.Sedan är ju dagis toppen!Jag har bott i länder där mamman alltid är hemma med barnen, och något sorgligare har jag aldrig sett. Barnet får följa med mamman när hon ska till väninnan (som ju också är hemmafru), ut och shoppa, och har knappt någon tid för att varken lära sig något eller leka.Dagis är det bästa vi har i Sverige. Där får barnen lära sig saker, interagera med andra barn, turas om med leksaker man inte äger etc.Jag har aldrig sett så många frustrerade hysteriska barn som t ex i Storbritannien där man inte har dagis.

  6. foluserar ska naturligtvis vara fokusera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: