Mångkultur och islamofobi


Nathan Shachar, DN 2008-04-18, skriver att den så kallade multikulturalismen infördes i England för ca trettio år sedan, som en kur mot kravaller i invandrartäta områden.

Han skriver:
I stället för individens värdighet och rättigheter lärde multikulturalismen att det var de olika kulturerna som var de
t centrala. Det var de, inte du och jag, som skulle jämställas.
I det nya systemet krossades den sekulära islamiska kulturen, som spelat en central roll i de äldre, politiska organisationerna. Multikulturalismen, som Kenan Malik* visat, blev den fanatiska islamismens hävstång. De mest ”muslimska” muslimerna tog hand om gruppens skolbudget. De som skulle begå terrordåd mot sina egna landsmän hade inte lärt sig det i Pakistan, de hade uppfostrats till det tack vare en blåögd och artificiell ­modeideologi som inte hade något med islam att göra.

Läs mer på Tankesmedjan Feminix.


På Cherin Awads (programledare för HalalTV) blogg Betraktarens Öga har Feminix försökt föra en debatt om islamofobi, med bedrövligt resultat. För att reda ut begreppen tar Feminix nu hjälp av Daniel Pipes.

Han skriver på sin webbsida:

En islamistisk grupp med namnet Hizb ut-Tahrir anstränger sig för att hela världen skall komma under islamisk lag, och den förespråkar självmordsattacker mot israeler. När gruppen riskerade att förbjudas i Storbritannien startade de, enligt Sunday Times, en underjordisk rörelse med namnet “Stoppa Islamofobin”, som nu opererar på brittiska universitet.

Uttrycket islamofobi myntades i Storbritannien för ett decennium sedan och lanserades 1996 av en självutnämnd “kommitté om brittiska muslimer och Islamofobi.” Ordet betyder ordagrant “opåkallad rädsla för islam” men används i betydelsen “fördomar mot muslimer” och sällar sig till fler än 500 andra fobier innefattande praktiskt taget alla livets sidor.

Begreppet utgör dock ett problem. För det första, vad exakt innebär en “opåkallad rädsla för islam” när det idag är muslimer som agerar i islams namn som utgör huvudkällan för världsomfattande aggression, både muntlig och fysisk sådan, mot både icke-muslimer och muslimer? Vad, frågar man sig, är den rätta mängden rädsla?/Daniel Pipes

Läs mer på Feminix´s Verkstad.

Annonser

2 svar

  1. En islamistisk grupp med namnet Hizb ut-Tahrir anstränger sig för att hela världen skall komma under islamisk lag//japp, de var denna grupp som organiserade en stor demonstration i Köpenhamn där män skrek ”Allah akkbar, Muhammed rasula” ”respektera profeten” och andra ”trevligheter”, de har också nära kontakter med Stockholm moske.De har klargjort att deras mål är sharialagar i Danmark och resten av världen.

  2. I don’t want this desgrace in Sweden. Do you?Schoolgirls attacked with acid in Afghanistan by taliban http://br.youtube.com…Send to your friends, please.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: