Klokt om könsroller!


Äntligen säger någon sanningen om genusvansinnet på våra förskolor! Heder åt denna kvinna: Tanja Bergkvist! Läs den häpnadsväckande bra artikeln i Aftonbladet 19/12 08 ”Könsrollerna är inte problematiska”!

”Könsrollerna är biologiskt betingade och är inget som genuspedagoger kan ändra på. Det skriver Tanja Bergkvist, fil dr i matematik och mamma till förskolebarn, i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Hon anser att det inte är problematiskt att flickor och pojkar har olika roller, så länge de värderas lika.”

”Bergkvist är särskilt kritisk mot forskning som Eva Ärleman-Hagsér, doktorand och adjunkt på Mälaradalens högskola, står bakom om att lekplatser förstärker könsrollerna. Barnen bör, enligt Ärleman-Hagsér, vara i naturliga miljöer i naturen för att utvecklas kreativt.
Könsrollerna kommer inte att försvinna bara för att barnen lämnar klätterställningen anser Tanja Bergkvist. I artikeln skriver hon: ‘Vad ska de göra när en flicka plockar blommor, medan en pojke samlar stenar? Rensa skogen på dessa könskodade föremål?'”
”Könsrollerna har utvecklats under tusentals år och går inte att ändra på skriver Tanja Bergkvist. ”Ska man kanske ta barnen från föräldrarna redan vid födseln och stänga in dem i könsneutrala indoktrineringsanstalter där ingen annan än genusexperterna själva får ha kontakt med barnen?”
Berkvist uppmanar genusvetarna att behålla forskningsresultaten för sig själva. Barn och föräldrar blir bara förvirrade när teorierna omsätts i praktiken.”

Annonser

7 svar

  1. och vad ska man göra om en flicka plockar blommor och samlar stenar? Hindra henne, för att en flicka FÖDS till att bara vilja göra det som nu flickor gör? Eller ännu värre om en pojke plockar blommor?Mamma mia, låt barnen vara. Du är helt fixerad vid könsroller. Låt folk själva få bestämma hur de vill leva.Jag är kvinna, och sätter upp både hyllor och skåp, kan slåss om det behövs, älskar blommor och stenar-så du ser, man behöver inte leva enligt färdiga modeller.Vilket slöseri det vore.

  2. Håller i mycket med Emma… men könsrollerna är till största delen inlärda, kulturberoende och hämmande!

  3. Hela människans historia har vi klarat oss utan genusforskare och feminister. Nu kommer de och säger att mänskligheten levt fel i alla tider. De vill nu tvinga oss att leva utan de traditionella könsroller. Somliga, liksom Emma blir glada, medan andra VILL leva enligt tradition, men nu har politikerna gjort det omöjligt genom hård beskattning och barnomsorgssubvention endast till dem som ”väljer” dagis. Jag vill bara ha valfrihet för ALLA, även de med traditionella önskemål. Är det så svårt att förstå? Jag vill inte tvinga någon! Det är politiker, feminister och genusvetare som står för tvånget. För guds skull, de tar ju bort dockorna från dagis och hindrar småflickor ha rosa volanger på gymnastiken! Vakna upp! Könsrollerna är inte problemet, det är att de värderas olika, som är problemet! Eftersom den kvinnliga rollen värderas lägre än den manliga, som vill man göra kvinnan till en manskopia. Det är sorgligt och helt vansinnigt!

  4. Pojkar kastar prick med stenar och slåss med pinnar överallt i hela världen oberoende av att kulturerna är helt olika. Flickor leker lugnare, vårdande lekar överallt. Pojkbebisar ser helst på geometriska figurer, medan flickbebisar hellre ser på ansikten. Detta visar att könsskillnaderna INTE är inlärda utan medfödda.Hämmande är inte könsrollerna utan feministerna, när de med alla medel försöker ändra våra könsroller genom att nedvärdera den kvinnliga och uppvärdera den manliga.

  5. Detta verkar vara en fix idé hos dig. Du vill prompt att alla måste tycka som du.Men verkligheten är; få kvinnor vill leva i beroendeställning eller tvingas vara pigor åt sina män.Det är DITT val om dum känner att du vill passa upp på din man, låta honom bestämma över dig som är en vuxen människa…Men varför ska alla tvingas leva ett liv i beroendeställning?Du pratar om att du är mot islam-men du har faktiskt mycket gemensamt med islamisterna-de tycker också att mannen är familjens boss och kvinnan ska vara beroende och lyda.Känner inte till ett enda dagis där flickor inte får leka med dockor eller pojkar med bilar-har du verkligen inte fattat att det inte handlar om bilar, dockor, pinnar eller blommor????Nej, tydligen INTE. Der handlar om att INTE tvinga barn eller vuxna att leva enligt en påtvingad roll.Det betyder inte att män INTE får mecka med bilar om de vill, eller att kvinnor INTE får laga mat om de vill-det betyder att de utan problem kan byta och kvinnan kan mecka och mannen laga mat om de så önskar!Det betyder att kvinnor inte ska tvingas stanna i äktenskap där de blir slagna och våldtagna för att de är i ekonomiskt beroende-med det verkar du inte bry dig om.En kvinna i veckan mördas av sin partner!Men, det är inte ett problem för dig-du vill se till att kvinnor är helt beroende av sina män…Resultatet ser vi över hela jorden-där man lever enligt traditionen som du säger-traditionen i Indien betyder kvinnor som bränner sig själva till döds när deas män dör-kvinnor som lever som mäns slavar osv-traditioner ja, men inte till vilket pris som helst.Att TVINGA flickor att leka med dockor mot deras vilja är lika jäkligt som att göra tvärtom-men det är faktiskt ingen skillnad på dig och de ”feminister” du gapar om.Ditt sätt att tänka handlar ju om tvång.Jag har levt i flera samhällen som du trånar effter-vilka led? Jo barn och kvinnor som var nedtryckta på alla sätt man kan tänka sig.Kvinnor som fick BE om lite småpengar av sina män…jo, du, är det något du eftersträvar. Jag får hellre en lön varje månad OCH samarbetar med min man kring barn och hem.God jul!Ps jag och min man LAGAR julmaten tillsammans. Läskigt va?

  6. Jag tycker den artikeln var oerhört befriande att läsa i media!Skönt att någon vågar tänka.Fritt …

  7. Jag, och många med mig mig, tycker bara att staten inte ska missgynna de som väljer att själva vårda sina barn. Staten ska inte ge subvention till en sorts barnomsorg, förskolan, och inte ett öre till barnomsorg i hemmet. Det jag vill ha är att familjen beskattas som en familj, inte som en ensamstående. I dagens Sverige är medborgarna inte fria. De är beroende av staten. Vi har inte valfrihet. Staten bestämmer i detalj över föräldrarnas liv. Jag vill hellre vara beroende av min livskamrat än av staten. Jag kämpar för frihet, mot statens övermakt. Jag kämpar för den lilla människan emot hela maktsystemet. David mot Goliat. Varför blir Emma så upprörd över detta?Jag vill att män ska få vara män, inte tvingas mata spädbarn med nappflaska och bar överkropp. En man kan aldrig vara som en mor för sitt barn, däremot kan han vara som en far. Det är olika roller. Låt det förbli så. Att låta flickor leka med dockor om de vill är inte tvång. Däremot är det tvång när genushäxor tar bort dockor från förskolorna. Lugna ner dig Emma och se verkligheten bakom feministdimmorna!Lön varje månad, ja, det unnar jag alla som vårdar egna barn! Det är något att kämpa för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: