Förbjudet att varna för islam?


Att varna för islam kan vara farligt. Ibland kostar det livet. Ibland får man en yxa i dörren. Ibland blir man nedslagen och misshandlad.

Som bloggare kan man få inlägg borttagna eller tvingas sluta blogga. Den som varnar för islam har ingenting att vinna, men allt att förlora. Ändå fortsätter vi att varna. Varför?

Jag tror det beror på att alla människor instinktivt känner en moralisk plikt att varna sina medmänniskor för den stora fara som man ser, men som andra ännu inte upptäckt.

Tänk dig att du står på stranden och plötsligt får ser hur tsunamin dyker upp vid horisonten. Har du då inte en moralisk skyldighet att ropa och skrika ända tills alla fattar att det är allvar? Du skriker även om de skrattar åt dig och säger att den där lilla vågen är väl ingen fara. Du fortsätter att varna för att du VET att det är farligt!

På samma sätt som när Churchill varnade för Hitler. Världen  skrattade. Den lille mannen med den löjliga mustaschen var väl ingen fara. Man valde att lyssna på den naive ”fredsmäklaren” som sade ”Fred i vår tid”. Efteråt, när det var försent, insåg man att Churchill hade haft rätt.

Jag menar att det är precis samma sak idag. Vi som varnar blir tystade, hånade och kallade rasister. Men vi ser faran och vi låter oss inte tystas. Vi fortsätter varna och varna och varna. Tills alla inser faran.

Nåväl, bör nu inte yttrandefriheten gälla även oss? Även om alla andra skrattar åt oss eller avskyr oss? Yttrandefriheten bör gälla alla, även de med obekväma åsikter. Annars ÄR det ingen yttrandefrihet.

Annonser

3 svar

  1. Vad finns det att varna för muslimer terrorister är inte en troende muslim eftersom han eller hon tar en människas liv utan någon mening kalla därför inte terrorister för muslimer

  2. Du drar alla muslimer öven en kam. Det visar din brist på kunskap.

  3. Generaliseringar är ett av de största hoten!M.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: