Är patriotism skrämmande?


Sissela Kyle tycker patriotism är något obehagligt och skrämmande.

– Patriotism bygger på att man tycker att ens eget land eller kultur är bättre, säger hon. Jag håller inte med. För mig är patriotism att känna att det här är MITT land, min plats på jorden, inte bättre eller sämre, men MITT hemland. Man är lojal mot sitt land och sitt folk, helt enkelt.

Annonser

5 svar

  1. tyvärr så får vi inte vara patriotiska i detta land tydligen… barnen får inte ens sjunga nationalsången på skolavslutningar och man får inte ha svenska flaggan uppe för det kan såra invandrare (som för den delen skrattar åt detta och tycker vi är löjliga)

  2. Att älska sitt land är inte fel. Men tyvärr uppträde många patrioter helt idiotiskt, och tyvärr får då patroitism ett annat ansikte.Vissa här t ex tycker inte om att invandrare kan vara patriotiska, men tycker att det är helt ok att de själva är det..

  3. ”För mig är patriotism att känna att det här är MITT land, min plats på jorden, inte bättre eller sämre, men MITT hemland.”Det är just det som du skriver, ”för mig”. Det är där problematiken ligger, för synpunkten på vad patriotism är, ligger i stor grad inom en subjektiv vinkel. Så det som är patriotiskt för dig, kanske inte är det för den andra. Vissa människors ”patriotism” bygger till viss mån, eller i stort på främlingsfientlighet, något som då drar ner ordet och får andra människor att ja, notera det som något dåligt och destruktivt.

  4. MetalChef : Jag tror detsamma..Jag älskar Sverige men ser det inte som mer mitt än någon annans..

  5. Därför kan aldrig en muslim bli svensk! Endast de människor som bestämt tar avstånd från koranen och islam kan bli svenska! Endast den som konverterar bort från vansinnet och denna destruktiva världshärskarideologi kan bli svensk. Endast den som ställer sina kunskaper i frihetens och demokratins tjänst kan bli svensk.Läs mer:http://demokratbloggen.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: