Bort med föräldrarna från de kommunala barnen?


Bloggaren Rebecka på bloggen ”Skriet från kärnfamiljen” skriver i Aftonbladet: Mammor, sluta tävla till dagis:

”Det är som att det pågår en ständig inofficiell tävlan om vem som kan ha barnen kortast tid på förskolan. Idealet är: Lämna sent, hämta tidigt, långa lov och ledigt alla klämdagar.

Jag har till och med hört föräldrar uttrycka att tidig dagishämtning är ett tecken på att man är en god förälder: ‘För man skaffar sig väl barn för att få vara med dem?'”

Vad är ditt ideal, Rebecka? Att samhället helt tar över? Att barnen bor på dagis, sover, ja lever där? Och kan få komma till mor och far på helgerna? Om föräldrarna har tid? Kanske räcker det att de hälsar på någon gång i veckan? Eller ringer? Eller dyker upp till konfirmationen?

Annonser

Ett svar

  1. Kan säga såhär då. att min dotter går på dagis 12 timmar om dagen när hon är hos mig och det e hon hoftast. så har det varit sedan hon ar 1 år o 1 månad. Det känns inte bra att ha henne där så länge utan snarare min största ångest. Jag lämnar först hämtar sist. och ändå jobbar jag vanlig heltid. Det är inte jag som bestämmer att hon ska vara på dagis så länge men jag måste jobba för att kunna försörja oss. jag vill inte att hon ska vara där så länge men det är ingen som betalar mina räkningar bara för att jag vill vara hemma med min dotter. Så nu undrar jag hur du tänkte när du skrev detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: